kniha O KÁVĚ

        S potěšením Vás musíme informovat o nově vydané knize o kávě, kterou napsala Petra Veselá několikanásobná mistryně kávy. V této knize naleznete spoustu nádherných fotografií, celou cestu kávy než se dostane na Váš stůl, časté chyby, kterých se dopouštějí rádoby kavárníci, ale především přesné popisy různých druhů káv, jaký mají mít obsah,  vzhled atd.

        

        Také zde nalaznete seznam doporučených kaváren, kde se Vám podle Petry Veselé dostane kvalitní kávy.

       

        Tuto knihu doporučujeme úplně všem nadšencům kávy, ale i běžným uživatelům tohoto omamného nápoje. Skutečně Vám rozšíří pohled a informace o kávě. Budete vědět, jak má káva vypadat i chutnat. Také bezpečně poznáte správně připravenou kávu od špatně připravené.

 

        Knihu vydává vydavatelství Smart Press

 

 

několik informací co uvádí sama autorka:

    Káva je báječný nápoj. Povzbudí, zahřeje a vytváří pouto mezi lidmi na schůzkách a u přátelských posezení. Nabízí se bezpočet možností, jak ji připravit, ale také jak si s ní hrát a jak si ji co nejlépe vychutnat. Můžete ji i degustovat podobně jako víno.

 

Petra Veselá kávě rozumí. Několikrát vyhrála mistrovství republiky v přípravě kávy a reprezentovala na mistrovství světa, má vlastní kavárnu a pořádá školení o kávě.

 

Seznámí vás s historií kávy, dozvíte se, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují totiž různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání.

 

Další část knihy se věnuje vlastní přípravě kávy. Jak kávu správně namlít? Jak má vypadat správné espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Co je to french press, chemex nebo vakuum pot? V této knize najdete kromě odpovědí na tyto otázky také skvělé recepty na kávové nápoje i rady pro nákup, uchovávání a přípravu kávy nebo tipy na dobré kavárny.

 

O autorce

 

Druhy kávy, její pěstování, sklizeň a zpracování ● Historie kávy ● Pražení a degustace ● Mletí a mlýnek ● Domácí příprava kávy ● Profesionální kávovary, espresso a cappuccino, latte art ● Kávová kultura a barista ● Cukr, kofein, instantní káva, voda ● Názvy káv v nápojových lístcích ● Recepty na přípravu kávy a kávových nápojů ● Rady na závěr

 

 

Petra Veselá se kávě profesionálně věnuje od roku 2004, kdy absolvovala první kávové školení a otevřela si kavárnu a galerii U Zlatého korálku v Jílovém u Prahy. V následujících letech se 2x stala mistryní České republiky ve vaření kávy a reprezentovala ČR i na mistrovství světa. Prošla řadou odborných školení, je certifikovanou Espresso italiano specialistkou a členkou mezinárodního svazu degustátorů kávy IANC, věnuje se latte artu. Od počátku roku 2008 má vlastní tréninková centra pro kávové specialisty v Brně a při své kavárně v Jílovém u Prahy. Spolu s týmem Coffee specialist z Brna pořádali řadu odborných školení a také pravidelný naučně zábavný pořad Coffeeright, byla koordinátorkou české sekce instituce Speciality Coffee Assotiation of Europe (SCAE).